Cum să vă licenziați muzica

Written by on mai 19, 2020

Muzica este o mare parte a civilizației. Secolele au trecut, dar muzica a supraviețuit și a crescut chiar și la înălțimi mai mari la fiecare deceniu. De fapt, cererea de muzică a crescut foarte constant în ultimii 10 ani și va continua astfel în viitorul previzibil. Vine odată cu veniturile mari pe care industria muzicală le obține în prezent an de an. Este o forță de neoprit, întrucât oamenii caută întotdeauna următorul mare artist din jurul colțului, continuând astfel ciclul și relevanța muzicii. Cererea de conținut muzical este în permanență ridicată. Venitul global din muzică de la începutul secolului a fost constant. Moneda este măsurată în miliarde.

Pe măsură ce tehnologia crește, muzica a devenit mai tehnică, mai complexă și la cerere. Alții iau credite pentru utilizarea muzicii pe care nu o dețin. În zilele noastre, muzicienii independenți știu bine să își protejeze munca în scopuri legale. Prin licențiere muzicală, vă puteți asigura că activul / munca dvs. sunt protejate în mod legal.

Ce este licența muzicală? Licențarea muzicală este licența folosită pentru muzică protejată de drepturi de autor. Aceasta permite proprietarului muzicii să păstreze drepturile de autor asupra operei sale originale. De asemenea, asigură compensarea proprietarului operei muzicale dacă muzica lor este folosită de alții. Companiile de licențe muzicale au drepturi limitate de a utiliza lucrarea fără acorduri separate. În cadrul licențelor muzicale, puteți obține licența în formă de muzică, compoziție și scriere de cântece.

În timpul procesului de licențiere pentru muzică, există termeni care ar fi discutați de grupurile implicate. Dacă ești un muzician independent, ai fi licențiat. Tu ești responsabilul muzicii create, deci ești proprietarul dreptului de autor al operei licențiate. Un licențiat ar fi compania de licențe muzicale, deoarece ar fi cea care va distribui munca în alte industrii. De asemenea, vor încasa taxele de redevență pe măsură ce le vor distribui înapoi dacă muzica dvs. este inclusă în spectacole live, emisiuni TV, reclame, campanii, jocuri video etc.

Există, de asemenea, două tipuri de contracte în licențiere muzicală, și anume contract exclusiv și contract neexclusiv. Contractul exclusiv înseamnă că aveți licența de muncă exclusiv la o singură companie de licențiere muzicală. Doar o singură companie are autoritatea de a distribui și comercializa munca ta. Dacă ați semnat un contract exclusiv pentru melodia sau albumul dvs., nu puteți utiliza același conținut de muzică și puteți fi semnat de alte companii de licențe muzicale. Acordul este exclusiv și confidențial pentru licențiator și licențiat.

Contractul neexclusiv permite unei alte părți să distribuie munca dvs. și nu interzice licențiatorului să-și vândă muzica către alte companii de licențiere muzicale sau licențiați. Un muzician independent poate semna un contract neexclusiv la mai multe companii care folosesc același conținut muzical. Contractele neexclusive sunt utilizate în general pentru a împiedica o persoană să fie blocată într-un contract restrictiv înainte ca munca sa să câștige popularitate. Acest tip de contract este conceput pentru a proteja artiștii muzicali de a fi profitați în primele etape ale carierei lor respective, în timp ce procesul de a scoate muzica lor la audiențe mai mari.

Există, de asemenea, cazuri care implică plata directă pentru conținutul de muzică folosit. Aceasta se numește Taxe de sincronizare. Taxa de sincronizare este o licență acordată de deținătorul unei muzici protejate de drepturi de autor pentru a permite unui licențiat să sincronizeze muzica cu media vizuală, cum ar fi reclame, filme, emisiuni TV, trailere de filme, jocuri video, etc. de conținut muzical pentru un anumit proiect și este într-un timp limitat de a găsi unul.

În aceste cazuri, artistul și compania de licențe muzicale vor fi contactați direct pentru posibila utilizare a operei originale și vor negocia plata anticipată implicată. Taxele de sincronizare pot varia de la câțiva dolari la câteva sute de dolari sau până la mii. Plata depinde, de obicei, de cât de mare și stabilită este o companie. Dacă este o companie cunoscută, există probabilitatea ca taxa de sincronizare să crească în valoare.

Trebuie să înțelegem că întreprinderile din zilele noastre plătesc premium pentru muzică la un nivel ridicat. Afluxul și veniturile generate în diferite industrii valorează miliarde de dolari, iar artiștii muzicali care și-au obținut licența de muzică vor primi o parte mare din acești bani. Conținutul muzicii este foarte important. Fiecare companie are nevoie de conținut vizual și audio. Nu puteți face reclame, emisiuni și filme fără să aveți conținut muzical.

Licențele muzicale aduc compensații pentru activele utilizate. Aceasta se numește taxe de redevență. O taxă de redevență este plata încasată de către o parte de la alta pentru utilizarea continuă a unui bun protejat de drepturi de autor. Poți fi compensat dacă lucrarea ta este prezentată în spectacole publice în direct. Pentru fiecare utilizare în direct a muzicii dvs., veți fi compensat pe măsură ce dețineți drepturile de autor asupra operei dvs.

Societatea americană de compozitori, autori și editori (ASCAP) a strâns peste 941 de milioane de dolari în taxe de licență și a distribuit 827,7 milioane de dolari.


Folclor Naţional

Din Inimă şi Tradiţie

Current track

Title

Artist

Background