Cariera muzicală

Written by on aprilie 1, 2020

Care credeți că este primul lucru pe care muzicienii îl fac să-și strice șansele de a reuși în industria muzicală? Este: să nu-și exerseze suficient instrumentul? Nu puneți la dispoziție suficient de bune conexiuni din industria muzicală? Trăiești într-un oraș fără scenă muzicală? Răspunsul la toate acestea este NU – nimic din aceste lucruri. Pot exista nenumărate motive pentru care un muzician nu a reușit să o facă în industria muzicală, dar lucrurile de mai sus sunt doar simptome ale unei cauze mai profunde. În realitate, cel mai comun motiv pentru care muzicienii nu reușesc niciodată în această afacere este faptul că au o mentalitate bazată pe FEAR.

Majoritatea muzicienilor își permit temerile să-și strice șansele de a reuși în muzică. Unele dintre aceste temeri sunt înțelese în mod conștient, în timp ce altele sunt identificabile doar cuiva care le caută.
Din păcate, indiferent dacă le conștientizezi sau nu, temerile tale pot fi foarte devastatoare pentru cariera ta muzicală. Ca unul care-i mentorează pe muzicieni cum să construiască o carieră muzicală de succes, am observat aceste momente nesfârșite.

Următoarele sunt câteva dintre temerile frecvente care devastează șansele muzicienilor de a avea succes și cum să le depășești, astfel încât să poți înainta rapid cariera muzicală înainte:

Frica # 1: Teama de a nu face bani

Oricând le-ai spus prietenilor sau familiei că vrei să devii muzician profesionist, ce ți-au spus? Probabil ceva de genul:

 • „Trebuie să obțineți mai întâi un loc de muncă sigur pentru a avea un plan solid de rezervă pentru cariera dvs. muzicală.”

 • „Muzicienii nu-și pot trăi bine”

 • „Toți muzicienii trebuie să joace colțurile străzii pentru a se schimba doar pentru a trece prin„

În majoritatea cazurilor vi se spune aceste lucruri din cele mai bune intenții … Cu toate acestea, aceste idei sunt foarte greșite. Adevărul este că nu este atât de greu pe cât ai putea crede că vei câștiga o viață bună în industria muzicală dacă știi în mod special ce să faci pentru a câștiga bani ca muzician profesionist (și de fapt FACE). Având în vedere acest lucru, este exact pentru că credințele false de mai sus despre industria muzicală sunt atât de răspândite, încât determină mulți muzicieni să se teamă să nu poată face bani. Ei apoi fac lucruri care duc la OPOSITUL exact a ceea ce este necesar pentru a câștiga o viață bună.

Următorul lucru este modul în care a încerca „nu” să intre în lupte financiare în industria muzicală te face să ai dificultăți în a câștiga bani buni ca muzician:

 • Nu faci niciodată efortul de a câștiga mulți bani în cariera ta muzicală. Cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să vă așteptați să vă luptați pentru a câștiga bani ca muzician. Este sigur că atunci când faci asta, începi să trăiești în lumea pe care ai creat-o pentru tine în minte.
 • Îți iei cariera muzicală în direcția greșită. Așteptând eșecul în ceea ce privește câștigul de bani buni, mulți muzicieni încep să creadă că vor fi mai bine să meargă la facultate pentru a obține o diplomă într-un domeniu non-muzical, care lucrează la un loc de muncă „sigur” și, după aceea, vor merge după cariera muzicală în timpul liber. În cele din urmă, aproape întotdeauna ajung să eșueze cu această abordare.

 • Mănânci gâsca care depune ouă de aur. Notă: Ceea ce este scris mai jos ar putea părea „auto-promovare”, deoarece menționez modul în care mentor pe muzicieni ca ilustrare a unui punct critic. Desigur, există o lecție foarte importantă pentru tine să înveți aici, iar cuvintele mele sunt adevărate indiferent dacă vând ceva sau nu. Lecția pentru tine aici ilustrează cum doar a fi AFRAID de a deveni rupt te determină să rămâi pentru totdeauna rupt ca muzician, până când faci o schimbare semnificativă.

Primesc ocazional mesaje de la muzicieni care au ezitat inițial să se alăture programului meu de formare în carieră muzicală sau să particip la evenimentul meu de a câștiga bani în carieră muzicală (unde le arăt muzicienilor cum să câștige ușor tone de bani), deoarece au impresia că „nu își pot permite. .“ Chiar și după ce le trec prin dovada copleșitoare a modului în care programele mele au dat rezultate URILE muzicienilor cu care am lucrat, rămân în continuare sceptici și temători. Acest scepticism provine din aceleași narațiuni false descrise mai sus – că toți muzicienii vor deveni inevitabil ruși și se vor lupta, deci nu are rost să urmeze o carieră muzicală. În mod ironic, încercând să „salvați” câțiva dolari în acest moment și trecând la antrenament (adică PROVEN pentru a obține rezultate) cu privire la modul de a dezvolta o carieră muzicală profitabilă, vă asigurați că nu veți face niciodată un venit mare cu muzica. Aceasta este denumită „mâncarea de gâscă care depune ouă de aur”, deoarece decizi să mănânci gâscă acum, decât să aștepți ca ouăle aurii să apară mai târziu. În loc să înveți cum să câștigi bani în cariera ta muzicală și să îți construiești spre viitor, renunți la frica ta … garantând că nu vei face niciodată progrese pentru a îți muta cariera la un nivel superior.

Cum să împiedici această teamă de a-ți elimina cariera muzicală:

 1. Știți că credința că toți muzicienii se luptă pentru a câștiga bani nu este adevărată și cu siguranță nu trebuie să fie realitatea voastră. Numai această realizare vă va împiedica să vă lăsați frica să vă îndepărtați cariera muzicală de lucrurile pe care le doriți cu adevărat.
 2. În loc să fii preocupat de gândurile cât de greu va fi să câștigi bani în muzică, luați măsuri pentru a afla mai multe despre cum să DEVENIȚI să aveți succes financiar ca muzician. Există o diferență clară (și rudimentară) între aceste 2 mentalități și capetele la care conduce fiecare sunt opuse complete.

Frica # 2: Teama de a nu avea succes în cariera ta de muzică

Prea mulți muzicieni își încurcă carierele de muzică temându-se că:

 • Nu sunt suficient de tineri pentru a avea o carieră muzicală
 • Nu au suficient talent pentru a face muzică

 • Nu locuiesc într-un oraș de muzică suficient de mare

 • Nu au o diplomă universitară într-un domeniu muzical

 • Stilul lor muzical nu este prea cunoscut unde trăiesc

 • Nu există destui muzicieni serioși unde trăiesc cu care pot lucra

 • Dacă nu reușesc, vor arăta mut în fața tuturor persoanelor pe care le-au spus despre visele lor muzicale (prieteni, familie etc.)

Pe lângă numeroasele motive pentru care aceste temeri sunt iraționale, știți următoarele:

 1. Ceea ce crezi devine realitatea ta. Dacă credeți că aveți o scuză bună pentru motivul pentru care pur și simplu nu puteți deveni un muzician de succes (cum ar fi oricare dintre lucrurile de mai sus), îl veți raționaliza și îl veți folosi ca o modalitate de a evita avansarea carierei dvs. muzicale. Când efectuați acest lucru, sunteți GARANTAT să nu reușiți să intrați în activitatea muzicală. Cealaltă latură a monedei este de asemenea adevărată: dacă credeți că veți avea cu siguranță succesul și sunteți stăpânul destinului dvs., veți găsi o modalitate de a face orice trebuie să faceți pentru a vă atinge obiectivele. Este clar că această din urmă mentalitate are o rată de succes foarte mare (atât în ​​domeniul afacerilor muzicale, cât și în viața de zi cu zi).
 2. Dacă nici nu încercați să creșteți o carieră muzicală de succes – ați eșuat. Chiar mai rău decât această garanție de eșec 100%, vei regreta că nu ai luat măsuri pentru a face ceea ce ai visat cu muzică atunci când privești înapoi toate oportunitățile pe care le-ai ratat.

Frica # 3: Teama de a deveni de succes în cariera ta de muzică

Vi se pare ridicol să vă fie frică să nu aveți succes? Nu este. În timp ce teama de „eșec” de mai sus este o întâmplare frecventă pentru muzicienii nou-nouți în industria muzicală, frica de a deveni de succes este comună pentru muzicienii mai experimentați, care sunt aproape de a face o descoperire majoră în cariera lor de muzică.

Acești muzicieni se pot autodistruge ușor îngrijorându-se despre modul în care viața lor va fi diferită atunci când vor avea succes, cum vor vedea alții, cât de dificil va fi să-și continue succesul sau să creadă sub suprafața că nu „merită” cu adevărat să fi de succes. Acest lucru face ca mulți muzicieni să înceapă să se saboteze în mod intenționat, FĂRĂ faptul că lucrurile pe care le știu sunt în propriul lor interes (cum ar fi să se alăture trupe, să meargă în turneu sau să obțină pregătirea de care știu că au nevoie, care își va construi cariera).

Cum să nu lăsați teama de a eșua (sau de succes) De-a-și desfășura cariera de muzică:

 1. Înțelegeți că toate lucrurile pe care vi le spuneți de ce nu puteți avea o carieră muzicală în scenariul dvs. specific sunt doar povești pe care le creați. Ai un MASSIVE potențial de succes în calitate de muzician (mult mai mult decât îți dai seama), indiferent de vârsta pe care o ai, care este fondul tău muzical actual sau locația în care locuiești.
 2. Gândește-te cum cred muzicienii de mare succes. Așa cum am explicat deja, există o diferență de bază între „a câștiga la CÂȘTIGĂ” (în cariera ta muzicală) și jocul „a nu pierde”. Muzicienii de succes joacă pentru a câștiga și nu se concentrează pe „evitarea fricii” – ei se concentrează pe „obținerea succesului” … și asta trebuie să faceți și voi.

 3. Stivuiește puntea de cărți în favoarea ta. Vă veți ridica drastic șansele de succes în domeniul muzicii (și vă veți bate frica de eșec), după ce începeți să navigați în industria muzicală, fără a fi accesibil. În schimb, faceți rapid progrese prin a fi instruiți de un mentor de succes în cariera muzicală, care a ajutat deja mulți muzicieni să obțină succes în cariera lor muzicală.

Teama muzicianului # 4: Teama de a nu fi tratat în mod nedrept de companiile de muzică, promotori și alți directori din industrie

Industria muzicală este plină de povești îndelungate de la muzicieni (eșuați), care susțin că cineva din industria muzicală i-a determinat să eșueze, deoarece i-au obligat să semneze un contract prost, au refuzat să le plătească destui bani sau le-au „înșurubat” în unele. un alt mod. Povestiri de genul acesta îi fac pe mulți muzicieni să se teamă de a intra în orice oferte de afaceri din industria muzicală și uneori îi împiedică să încearcă chiar o carieră muzicală.

Iată un mare secret al industriei muzicale despre care nimeni nu vă va spune că va transforma această teamă într-un potențial pentru a atinge succesul:

Companiile sunt cele care ar trebui să aibă frica de a fi profitate de muzicienii cu care lucrează. De fapt, majoritatea companiilor muzicale NU sunt acolo pentru a înșira muzicienii cu care lucrează. În schimb, ei sunt într-adevăr HUNGRY pentru noi talente, pentru parteneriate „toată lumea câștigă” și modalități de a-și folosi cel mai bine resursele (cu ajutorul muzicienilor angajați) pentru a ajuta toți cei implicați să prospere.

În același timp, aceste companii se tem și să cheltuiască masiv sume de bani în muzicieni care:

 • Sunt instabili emoțional sau psihic
 • Simțiți „dreptul” de a primi banii și resursele companiei pur și simplu pentru că pot fi muzicieni buni

 • Sunt leneși și nu pot fi dependenți

 • Nu ajutați compania să câștige bani într-un mod care să beneficieze reciproc

… și o lungă listă de alți factori.

Adevărul este că companiile muzicale investesc tone de timp, bani și alte resurse în muzicienii cu care lucrează. Au mult mai mult în joc decât majoritatea muzicienilor cu care lucrează, așa că trebuie să fie foarte atenți să facă afaceri cu muzicienii potriviți. Aceștia sunt înclinați să refuze să acționeze împotriva propriului lor interes, lucrând cu muzicieni care par riscanți (ca investiții) sau care cer mai mulți bani decât au câștigat.

Cum să nu lăsați această teamă să eliminați cariera de muzică.

Știți că ceea ce tocmai ați învățat este un sfat imens în ceea ce privește modul în care activitatea muzicii funcționează de fapt și va face toată diferența între succes și eșec. În loc să-ți fie teamă că companiile de muzică nu vor face muzică, înțelegeți că aveți o ocazie grozavă de a vă pune pe voi ani de zile înaintea concurenței în industria muzicală. Iată ce trebuie să faceți:

 • Știți exact ce caută oamenii din industria muzicală în voi (acest lucru se extinde dincolo de abilitățile dvs. muzicale).
 • Adună piesele de valoare de care ai nevoie pentru a te face cea mai bună alegere pentru cele mai mari oportunități de carieră muzicală.

 • Afișați-vă în mod clar companiile cu care doriți să lucrați, dezvoltând o reputație rock-solid pentru tine însuți ca muzician fără riscuri, care adaugă valoare pentru alții.

Făcând acest lucru, companiile de muzică vă vor căuta în mod activ pentru a vă oferi oportunitățile la care alți muzicieni nu au visat niciodată.

Acum că aveți o bună înțelegere a ceea ce temerile împiedică atât de mulți muzicieni să-și dezvolte cariera muzicală, luați nota mentală a gândurilor și credințelor dvs. în jurul activității în industria muzicii. Odată ce ați luat cunoștință de temerile care vă împiedică, luați măsuri pentru a vă transforma mentalitatea (folosind resursele și instrumentele menționate în acest articol). Când veți face acest lucru, veți constata că fricile voastre se dizolvă pe măsură ce cariera dvs. de muzică începe repede în direcția bună.

Pentru a începe rapid construirea unei cariere de muzică de succes, găsiți un îndrumător de succes în cariera muzicală.
Despre autor:
Tom Hess este profesor de chitara electrica online si mentor in cariera muzicala. De asemenea, Tom antrenează muzicieni cu privire la modul de a reuși în afacerea muzicală. Pe site-ul său muzical profesionist tomhess.net puteți citi multe alte articole despre a-și câștiga viața cu o carieră muzicală.


Folclor Naţional

Din Inimă şi Tradiţie

Current track

Title

Artist

Background