Ajută progresul în muzică!

Written by on martie 24, 2020

Pe măsură ce se schimbă rapid sezonul festivalului, ne este amintit în permanență lipsa continuă de diversitate din gama noastră.

Cu un studiu recent care indică 86 la sută din gama de 12 festivaluri de muzică importante anul trecut, inclusiv Glastonbury, Reading și Leeds și Creamfields au fost bărbătești, se pare că urechile din vârf încă nu doresc să despartă clubul de băieți care alcătuiește industria muzicii live.

Fără muzică viața ar fi o greșeală. Asta nu înseamnă că diversitatea – și cererea – nu există. Cu colective precum SIREN și Discwoman, care susțin talentul feminin pe scena muzicii electronice, și artiști precum Björk, Grimes și Kesha care vorbesc în apărarea drepturilor femeilor în industrie, nu s-a părut niciodată un moment mai potrivit pentru a ne agita.

Un grup care nu dorește să aștepte ca industria largă să ia notă este Sad Grrrls Club. Fondată inițial de Rachel Maria Cox ca o casă de discuri și agenție de rezervare pentru ca acestea să susțină acte non-binare și feminine și să provoace scena de muzică live, dominată de bărbați din Australia, Cox a dezvoltat organizația de la rădăcinile DIY până la festivalul de muzică pe deplin loc în două orașe.

Inspirat de mișcarea Riot Grrrl, precum și de teoria fetelor triste a lui Audrey Wollen, Sad Grrrls Fest prezintă o trupă și muzicieni care au cel puțin un membru feminin sau non-binar.

Dar aliniamentele de toate femeile descompun diviziunea de gen sau o extind și mai departe? Mai jos am luat legătura cu fondatorul festivalului pentru a discuta politici de spațiu mai sigure, sexism invers și puterea de a ne exprima emoțiile…


Continue reading

Folclor Naţional

Din Inimă şi Tradiţie

Current track

Title

Artist

Background